Er du en oppdagelsesreisende?

Å reise for å utforske ser ut til å være en del av den grunnleggende menneskelige trangen. Det er på den måten vi har blitt i stand til å bebo hele kloden. De første menneskene som kom til det som i dag er Norge kom antageligvis med enkle båter over nordsjøen og gikk i land på det som nå er vestlandet. Senere vet vi godt at reiser til sjøs har vært en viktig del av nordmenns liv. Før vi får de første bøkene ser vi helleristninger av folk som reiser med skip, og noe av det første vi hører om nordmenn i historien er som kjent vikingene. Senere fikk vi en stor skipsflåte, og det var mange som gikk rett fra endt grunnskole til å ta hyre på skip som seilte verden rundt.

Inspirasjon til å bli en oppdagelsesreisende

Om man går med drømmer om å bli en moderne oppdagelsesreisende selv, finnes det mange kilder til inspirasjon på nettet. På Rizk casino kan man bruke den kjente og velutviklede spilleautomaten Gonzo’s Quest til å leve seg inn i den verdenen spanjolene lette etter da de seilte ut for å lete etter gullbyen El Dorado. Om du lar deg fascinere av historiske oppdagelsesferder er dette kanskje inspirasjonen som trengs for at du skal sette seil? Det kan nemlig hjelpe å lese litt om hva andre har gjort før oss, enten man ser til Amundsen eller Pizarro.

Den mest imponerende oppdagelsesferden?

De mest imponerende oppdagelsesferdene er en serie som du neppe har hørt om. I løpet av tusenvis av år foregikk noe som kalles den austronesiske ekspansjon. Ut fra et område i det sørøstlige Asia spredde den austronesiske språkgruppen seg over store deler av verden, og i dag bor disse folkene over et svært stort område, fra Madagaskar via Polynesia til Hawaii. Det som gjør dette så enormt stort og imponerende er at de nok har spredd seg på denne måten via veldig enkle kanoer. Blant de som forsker på forhistorie regnes dette som en av verdens aller mest ekstreme oppdagelsesferder via havet.

Santa Maria, Pinta og Nina

santa-mariaDette er navnene på det som nok er verdenshistoriens tre viktigste skip. Selv om navn som Titanic er langt mer kjent så var det disse båtene som ble brukt da Columbus krysset Atlanterhavet på jakt etter en sjøvei til India. Selv om mange mener at han ikke var den første til å oppdage Amerika, langt der ifra, så er det ingen tvil om at det var hans ekspedisjon som virkelig satte kontinentet på kartet og forandret verden. Hvordan verden ville utviklet seg uten disse oppdagelsesreisene vet ingen, men det er interessant å spekulere i. Kanskje ville aztekerne ha utviklet en sivilisasjon som var motstandsdyktig nok til å avvise europeerne om de hadde fått noen århundrer til på seg?

Mulighetene som finnes i dag

Til tross for at man nok neppe vil kunne oppdage noe nytt kontinent betyr ikke det at tiden for oppdagelsesreiser er over. Man lærer stadig noe nytt om verden ved å besøke områder man allerede kjenner eksistensen av, og alle kan gå på sin egen personlige oppdagelsesreise nær sagt hvor som helst. Hvor man reiser og hva man vil oppdage er helt opp til en selv, og man trenger ikke å reise til de mest uutforskede områdene i regnskog og ørken for å oppnå noe for sin egen del. Den beste private oppdagelsesreisen man kan gjøre er den man gjør for å utforske sine egne interesser. Et område som nok ligger utenfor rekkevidden til de fleste av oss er den menneskeheten for øyeblikket foretar seg i verdensrommet. Astronomene sier at vi er på det laveste steinaldernivået når det gjelder utforsking av verdensrommet, da vi i det store og det hele vet svært lite om hva som er der ute. Det samme gjelder havdypet her på jorden. Kun 1 % av havet beregnes som fullstendig utforsket, og hva som er der nede er det ingen som vet. Der nede kan vi oppdage ting som er like viktige som den oppdagelsen Columbus gjorde for over 500 år siden.

Privacy Policy