HVA ANVENDER MAN SKIPET TIL I DAG?

SS Sørlandets status i dag

skepp8SS Sørlandet har fungert som skoleskip mesteparten av tiden det har vært i drift, noe det også gjør i dag. Skipet har gjennomgått flere restaureringsprosesser opp gjennom tidene og er derfor noe mer avansert nå enn det var da det ble bygget. I 1958 fikk skipet installert motor, og per dags dato har SS Sørlandet både radiostasjon/satelittkommunikasjon, radar og klimaanlegg. Senest i 2013 ble skipet pusset opp for over 30 millioner kroner. Utseendemessig er likevel skipet i stor grad det samme som det var da det ble bygget for nesten 90 år siden.

Skoleskip

Det er i dag Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet som står for driften av skipet. Som skoleskip gir SS Sørlandet unge studenter opplæring som sjøfolk. De siste årene har skipet vært leid inn av «Class Afloat». Det er nå en del av A+ Academy, som i praksis fungerer som en internasjonal internatskole der studentene bor og får opplæring på skipet. SS Sørlandet har 60 studenter om gangen og disse er med å seile skipet sammen med et profesjonelt mannskap på 11, samt 9 medlemmer av fakultetet. A+ Academy samarbeider i tillegg med en rekke andre skoler i Norge, Europa, USA, Canada, Australia og resten av Scandianavia. A+ Academy sitt neste tokt vil starte i august.

Seilturer

skepp9I tillegg til å fungere som skoleskip for studenter tilbyr SS Sørlandet frem til det i august reiser avgårde med A+ Academy sine elever, seilturer for privatpersoner som ønsker å prøve seg på livet til sjøs. På disse turene får passasjerene opplæring av mannskapet og de får være med å seile skipet. Turene har forskjellige destinasjoner og varighet. Enkelte turer er korte helgeturer der skipet går fra sørlandsbyer som Kristiansand og Arendal, ut i internasjonalt farvann og tilbake, mens andre turer tar passasjerene med til bestemte havner. SS Sørlandet har for eksempel turer langs vestkysten av Norge, der man får oppleve de vakre fjordene og den flotte kystlinjen på nært hold, og det har turer fra Stavanger og over til Belfast i Nord-Irland i forbindelse med «Tall Ships Races» som starter her.

Tilbud til bedrifter

Når SS Sørlandet ikke blir brukt til noe annet, er det også mulig for bedrifter å leie inn skipet for å la sine ansatte prøve seg som sjømenn for en dag. Det har da et fast program med fokus på motivasjon og teambygging der inntil 70 stykker kan få opplæring i ferdigheter som rigging, seilsetting utkikksvakter og liknende. Tanken bak disse turene er å gi de ansatte i bedriften en annerledes type arbeidsoppgaver der de på en praktisk måte lærer om kommunikasjon, samarbeid og samhold. Det er også mulig for bedrifter å leie skipet for å ta med ansatte, kunder eller liknende som vanlige passasjerer på seilturer i de norske fjordene. Skipet kan leies til formiddagsturer, kveldsturer eller for hele dagen. I disse tilfellene fungerer skipet mer som et normalt minicruise der passasjerene får god mat og drikke mens de nyter en vakker seiltur.

Privacy Policy