Lær barna å seile!

seglande-barnSeiling er familievennlig og moro for både ung og gammel. De sier man tidlig skal krøkes, og det gjelder også seiling. Idretten gir barna et spennende miljø, tilhørighet og ny, verdifull kunnskap. Å seile gir barnet mestringsfølelse, og han eller hun lærer seg en sunn respekt og kjærlighet for vann og vær. I tillegg vil det bygge selvtillit gjennom ansvar, selvdisiplin, samarbeid og lagånd.

Det finnes mange seilkurs for barn, til og med for dem helt ned i syvårsalderen. Man starter ofte med jolle, da denne er liten og lett å håndtere. Barna læres opp i klargjøring, vedlikehold, båtmestring og lagseiling. Det er svært viktig å ha fokus på å ha det gøy når man skal lære barn å seile. En myk start med vekt på mestring og lek vil sørge for en høyere suksessrate og hindre frafall underveis. Oppleves læringen som stressende eller for konkurransepreget i begynnelsen vil mange barn føle seg fremmedgjorte.

Dersom det på et senere tidspunkt viser seg at de ønsker å konkurrere skal de selvsagt støttes også i dette. Det tar ikke lang tid å lære seg basisferdighetene, men seiling byr på stadig nye utfordringer og situasjoner, noe som sørger for at det aldri blir kjedelig.

Privacy Policy