Regatta

Seiling for alle

regattaNår flere båter av samme type samler seg på havet for å finne ut hvem som er raskest, blir det kalt en regatta. Som regel er det seilbåter det er snakk om, men det finnes også regattaer med motorbåter i sentrum. En rekke store regattaer har blitt satt opp gjennom årene, enkelte av dem har blitt til årlige konkurranser og show der hundrevis av vakre båter viser seg frem til begeistrede tilskuere. Blant de mest kjente av disse er Volvo Ocean Race, som avholdes hvert tredje år. De siste ti årene har Volvo Ocean Race startet ut i Alicante i Spania, der tusenvis av nordmenn holder til. Dessverre har ikke norske kapteiner vunnet noen særlig prestisjefylte priser i slike regattaer, med mindre man går igjennom de ulike nordiske konkurransene, samt vår egne Færderseilasen.

Tjene penger på seilbåter

Vil man ha en vellykket karriere innen konkurranser for seilbåter, må man helt starte tidlig og trene i mange år. De fleste store kapteiner der ute stammer fra en familie av seilere, altså går yrket i generasjoner. En enklere måte å tjene penger på en regatta er ved å tippe på dens vinnere. Det finnes odds på flere av de store seilasene der ute hver gang de skytes i gang, det gjelder bare å finne et passende sted på casinovinnere.com. Americas Cup og Harvard-Yale Regatta er blant de mest kjente der ute, disse finner du ofte gode odds på online. Tall Ships Race er også et seilas som får mye oppmerksomhet, dermed kan du tjene noen kroner på å satse rett – så lenge du gjør undersøkelser på forhånd og finner ut om hvilke sjanser de ulike lagene har til å stikke av med seieren i racet.

Vestfjordseilasen

Snakker vi store seilas i Norge, er det Vestfjordseilasen som gjelder. Her er det alltid over ett hundre båter å følge med på, med både norske og utenlandske kapteiner bak roret. Bodø Seilforening står bak denne årlige seilasen der det konkurreres i flere ulike klasser. Fantastiske utsikter, fantastisk atmosfære, fantastiske båter – hva mer trenger man? Her kan du til og med se en egen konkurranse for vikingbåter!

Privacy Policy