Skiftarbeid

Skiftarbeid på båten

skiftHar du tenkt å finne en jobb ombord på en båt, bør du gjøre deg klar til hardt arbeid. Ja, det er ikke bare fest og moro når man jobber på en båt, skjønner du. Det kan virke veldig spennende og ikke minst lærerikt, spesielt om båten du jobber på reiser til fjerne trakter. Når du går av båten er det alltid noe nytt å titte på, nye mennesker å møte, men hva må du forberede deg til mens du er ombord? Jo, lange, lange skift med hardt arbeid. Som regel jobber mannskapet ombord på de fleste store skip i skift, ofte 12 timer hver dag. Dette gjør det enkelt å alltid holde et øye med vedlikeholdet og diverse andre arbeidsoppgaver som må gjøres ombord, men kan være ganske slitsomt for mannskapet. Oljerigg, fiskebåt eller containerskip – spiller ingen rolle, gjør deg klar for harde arbeidsdager og avslappende fritid.

Aktiviteter ombord

Når man endelig har fritid etter den lange arbeidsdagen, finnes det som regel alltid noe kult å gjøre, uansett hvor man er. De fleste moderne skip har internett om bord, altså kan du ha videosamtaler med familien, spille spill, finne ut mer om Casinon norsk og kanskje måter å tjene ekstra penger på, drive med musikk eller lese bøker. Mange skip har også spesielle rom der mannskapet kan kose seg på fritiden, med biljard, konsollspill og diverse bordspill.

Ekstrabetalt

Mange nordmenn begir seg ut på arbeid ombord på skip, uten å helt forstå hva de signerer. Skal du ta opp en slik jobb, bør du forsikre deg om at selskapet du jobber for er norskregistrert og at du får akkurat samme fordeler som vanlige norske arbeidere. Det er nemlig slik at mange har signert kontrakter med skip registrert i utlandet, som følger andre lover enn det vi er vant til – så har man blitt forbauset over de små lønningene man får, siden nattillegg og overtid ikke lønnes på samme måter i andre land som her i Norge.

Privacy Policy